Tervetuloa Laitikkalaan!

Laitikkalan kylä tarjoaa asujilleen monipuoliset palvelut. Kylän sijainti Tampere-Lahti-tien (Valtatie 12) sekä Hämeenlinnantien (Kantatie 57) varressa takaa hyvät liikenneyhteydet kaikkiin suuntiin. Kylän kattava valokuituverkko takaa pääsyn tiedon valtatielle ja mahdollistaa monipuolisen yritystoiminnan.

Laitikkalassa on upeat maastot ja reitit ulkoiluun, kalastukseen ja veneilyyn ja kylästä löytyy monenlaista aktiivista yhdistys- ja järjestötoimintaa, joten vapaa-ajanviettomahdollisuuksia riittää.

Viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön vaaliminen on kyläläisille tärkeää.

Palvelut

Laitikkalan ryhmis

Kuisemantien varressa on kauppakulmaksi kutsuttu rakennus, jossa toimii n. 13 lapsen ryhmäpäiväkoti eli Laitikkalan ryhmis. Ryhmiksessä on 3 hoitajaa ja hoidossa lapsia myös Laitikkalan ulkopuolelta. Ryhmiksen osoite on Kuisemantie 41, puhelin + 358 40 5667668


Kirjasto, kutomo ja kierrätyskellari

Kirjasto, kutomo ja kierrätyskellari sijaitsevat kauppakulman rakennuksessa, Kuisemantie 41.

Laitikkalan lainausasema

on avoinna aina keskiviikkoisin klo 17.00 – 19.00. Voit lainata kirjoja millä tahansa PIKI-kirjastojen kortilla. Kirjastossa tapaat myös kyläläisiä ja vaihdat kuulumisia – tervetuloa sekä vakituiset että kesäasukaat!

Lainausasemaa hoitaa Päivi Heikkilä.

Kutomo

Kutomossa syntyvät monenlaiset kädentaidon näytteet! Kutomon toimintaan pääset mukaan Valkeakoski-Opiston Laitikkalan kudontakurssin kautta.

Kierrätyskellari

Laitikkalan oma tavaranvaihtopiste sijaitsee kauppakulman pukukopin alakerrassa. Tuo ja vie hyvälaatuista tavaraa, vaatetta, kirjoja!


Laitikkalan Seurantalo

Laitikkalan maa- ja kotitalousseuran omistamalla Seurantalolla järjestetään juhlia ja talon yhteydessä olevaa kerhohuonetta käytetään yhdistysten kokoustilana. Seurantaloa vuokrataan juhlatilaksi, yhteyshenkilö Minna Heikkilä +358 40 7254213. Katso lisää sivulta Seurantalo


Urheilu- ja leikkikentät

Jalkapallokettä sijaitsee kauppakulman yhteydessä. Talvella alueella on jääkiekkokaukalo ja erillinen luistinrata. Kentän vieressä on lämmitetty pukukoppi varusteiden vaihtoa varten.

Lasten leikkikenttä löytyy sekä ryhmiksen pihasta että Seurantalon piha-alueelta.


Laitikkalan kulttuurireitti

Pälkäneen kulttuurireitti -hanke on kerännyt, koonnut ja taltioinut kulttuurireitin myös Laitikkalaan. Digitaalisesti opastetut, tarinallistetut kulttuurireitit vievät kuulijansa matkalle Pälkäneen kulttuurihistoriaan ja sen mielenkiintoisille poluille. Reitin tarinat ovat fiktiivisiä ja dramatisoituja, mutta tositapahtumiin ja oikeisiin henkilöihin perustuvia. Reiteillä on kohteita, joiden tarinat pystyy kuuntelemaan älylaitteelta

  • netissä osoitteessa tarinasoitin.fi/laitikkalankulttuurireitti tai
  • lataamalla sovelluskaupasta StoryPlayer -sovelluksen tai
  • lukemalla QR-koodin reitin varrella olevasta opastaulusta (löytyy reitin lähtöpisteestä kauppakulman seinästä ja päätepisteestä JS-kaupan pihalta)

Tervetuloa aistien kyllästämälle matkalle Laitikkalaan!

Lue lisää: visitpalkane.fi


Asuminen ja mökit

Muuta maalle ja Laitikkalan vireään kylään! Kylän myytävät ja vuokrattavat talot ja tontit löytyvät esim. Etuovi.com tai Oikotie.fi -palveluista. Mökkejä voit katsoa samoista palveluista. Kohteita saattaa olla myös ns. ”hiljaisessa myynnissä”, joten kannattaa kysyä lisätietoa Pekka Linnainmaalta numerosta 0400 834274.