Seurantalo

Seurantalo on Laitikkalan huvielämän keskus ja monitoimitalo. Vuosikymmenien aikana siellä on järjestetty moninaiset juhlat, tanssittu häät, vietetty viiskymppiset. Tiistaitanssit kutsuivat väkeä ympäri maakuntaa 1950 – 60 –luvuilla. Hirvipeijaiset ja juhannusjuhlat ovat täyttäneet talon kylän väellä ja kesävierailla. Kerhotiloissa on pidetty tiekuntien ja urheiluseuran kokoukset, järjestetty 4H-kerhot ja seurakunnan lastenillat.

Ajatus oman kylätalon rakentamisesta virisi Laitikkalassa 1940-luvun lopulla. Monien suunnittelupalaverien ja talkoiden jälkeen talon avajaisia vietettiin tammikuussa 1953. Tämänkin jälkeen kyläläisiltä on vierähtänyt tuhansia talkootunteja taloa kunnostaessa ja juhlia talossa järjestäessä.

Juuri toteutetun mittavan ulkoseinien kunnostustalkoiden jälkeen seurantalo ympäristöineen luo oivat puitteet juhlien järjestämiseen. Suureen juhlasaliin mahtuu yli 200 vierasta istumaan, tanssimaan vielä reilusti enemmän. Näyttämöllä on tilat orkesterille musisoida tai siellä voi esittää muuta tilaisuuteen sopivaa ohjelmaa. Keittiötilat sijaitsevat rakennuksen toisessa kerroksessa. Erillinen kerhohuone, noin 15 hengelle, on rakennuksen kellaritiloissa. Pihapiiriin voi pystyttää lisätiloja esim. telttojen avulla ja erilaisten pihaleikkien järjestäminen onnistuu avaralla pihalla helposti.
Lisätietoa Seurantalon vuokrauksesta saa Laitikalan maa-ja kotitalousseuralta, yhteyshenkilönä Minna Heikkilä, puhelin +358 40 7254213

Seurantalon osoite on Hämeenlinnantie 166

seurantalo